FAMILIEBEDRIJF SINDS 1997
Klant worden
Onze ijskeuken staat voor kwaliteit, dat is voor ons het enige wat telt in het bereiden van ons meesterlijk ijs. We bereiden dagelijks meesterlijk ijs in vele smaak- variaties. We bereiden roomijs, sorbetijs, demi-ijs en vegan ijs in veel verschillende smaken (ook maatwerk smaken is mogelijk), daarnaast bereiden we een assortiment aan ijsdesserts en indien gewenst kunnen deze ook op maat gemaakt worden. Het ijs wordt geproduceerd onder uiterst hygiënische omstandigheden en voldoet aan de hoogste kwaliteits en hygiëne eisen.
.
IJskeuken Kennis van IJs beschikt over de titel SVH Meesterijsbereider . Hans Kennis is sinds 1997 in bezit van deze titel. SVH Meesterijsbereider is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ijsbereiden in Nederland. Dragers van deze titel hebben tijdens een meesterproef aangetoond dat zij beschikken over uitgebreide kennis en vaardigheden op hun vakgebied. Naast het ambachtelijk bereiden van ijs en ijsproducten is een SVH Meesterijsbereider ook een meester op het gebied van patisserie.
IJs maken is gecontroleerd water bevriezen. In vrijwel elke grondstof zit water. Neem bijvoorbeeld melk, dat voor 88% bestaat uit water en 12% uit andere stoffen bestaat, zoals vet, eiwit en mineralen. IJs bereiden draait om meten en berekenen. We staan voor kwaliteit maar ook voor continuïteit in het leveren van ons meesterlijk ijs. Daarom werken wij alleen met zorgvuldig geselecteerde grondstoffen en is ons ijsteam dagelijks bezig om het productieproces beter te maken.
IJsfamilie Kennis is ontstaan sinds Hans Kennis in de jaren "90" de liefde voor het vak ijsbereiden overgebracht naar zijn vrouw Connie Kennis, dochter Ilse Kennis en zoon Gijs Kennis. Het heeft drie bedrijven, waarvan twee ijssalons DeSmaak! Eersel & DeSmaak! Bladel en een ijskeuken genaamd Kennis van IJs. In ons bedrijf staat dagelijks de kwaliteit, kennis, passie en samenwerken centraal.